10 Jaar geleden ben ik begonnen met mijn hobby als taxichauffeur. Eerst alleen in het weekend voor disco vervoer, later voor vaste groepsvervoer op een vaste avond in de week. Dit doe ik nog altijd met veel plezier. Alles bij elkaar heb ik de afgelopen 10 jaar denk ik zo'n 60.000 taxi kilometers gereden.

Ik heb het taxibedrijf in snel tempo zien groeien, failliet zien gaan en een doorstart zien maken. Vaak is de oorzaak van een faillissement het al dan niet gunnen van een aanbesteding door de overheid voor het regiovervoer, de ziekenfondsritten. Inmiddels heb ik vele mensen van A naar B mogen brengen: ouderen, mensen met een handicap en natuurlijk mensen die ook eens met het regiovervoer willen.

 

Naast het taxirijden moet iedere rit administratief vastgelegd worden. Tegenwoordig worden alle ritten digitaal via het GPS systeem doorgestuurd, met details van iedere reiziger.

De marge in tijd is beperkt, de chauffeur heeft een speling van 10 minuten voor-en 10 minuten na de geboekte tijd van de passagier.

Naast variabele ritten wordt de regiotaxi ook ingezet voor vaste ritten, ritten die iedere week op de planning staan. Dit zijn bijvoorbeeld ritten voor mensen die naar hun sport, bingo of andere vrijetijdsbesteding gaan. De regiotaxi is voor een groot deel gesubsidieerd door de overheid.

Op dit moment rijd ik in het nieuwe type Mercedes Sprinter, een waar genot. Naast hobby vind ik het belangrijk dat je mensen van een andere doelgroep ontmoet, feeling houdt met wat er speelt in de wereld van ouderen en mensen met een handicap.

Cursussen:

  • TX cursus: TX-keur is het officiële kwaliteitskeurmerk voor taxivervoer. Servicegerichtheid, veiligheidsaspecten, betrouwbaarheid
  • Nov 2010 / ELH: Eerste Levensreddende Handelingen
  • Nov 2010: nieuwe (volledig / 3e) taxipas opgehaald, 5 jaar geldig. Daarvoor is een gezondheidsverklaring (arboarts) en verklaring goed gedrag (justitie) vereist.
  • 2012 - 2015: Willems de Koning (Arnhem, standplaats Doetinchem)

Wie betaald de rekening voor een nieuwe Politieke Partij?

Het komt voor dat er zo kort voor de verkiezingen leden ineens uit een politieke partij stappen en zelf een nieuwe partij oprichten. Voor de nieuwkomers zijn het geweldige omstandigheden om ertussen te komen in de landelijke politiek. De rol van...Read More

Zorgen over zorg!

In de media lezen we dat volgend jaar het eigen risico in de zorg waarschijnlijk richting de € 400,- gaat. Dat is een stijging van maarliefst 12,50% t.o.v. 2015! In 2016 kost de  zorg in Nederland 28,5% van de totaalbegroting van de overheid en...Read More